Kotona siis tänäänkin päätin treenailla. Treeni-intoa lisää se, että on jokin tavoite johon treenata, ja tässä tapauksessa Karan ensimmäinen möllitoko, joka on sunnuntaina. Tietysti kun mölliluokassa saa käyttää makupalaa, päätin Karan ilmoittaa sinne, sillä tällaisia tilaisuuksia tulee kohdalle melko harvakseltaan, myös jotkut liikkeet ovat helpotettuja.

Aloitin Karan kanssa harjoittelemalla hyppyä, koska en ole sitä niin usein harjoitellut, kuin muita liikkeitä. Kara vaikutti sopivan innokkaalta toimimaan, eikä sen toiminnanhalussa ollut paljoakaan moitittavaa. Hyppy sujui hyvin ja Kara todellakin muisti, mitä olin sen kanssa melko kauan aikaa sitten harjoitellut. Esteen hyppy sujui hyvin käskyn sekä etenkin käsimerkin avulla. Ainoa ongelma oli se, että Kara ei millään olisi halunnut jäädä täysin paikoilleen esteen taakse. Ensinnäkin, kun kiersin sen takaa, se liikkui paikoillaan minun suuntaani. Täytyypä siis harjoitella sellaista, että kun Kara seisoo paikoillaan, kierrän esimerkiksi sen takaa, eikä se saisi liikkua minua päin ollenkaan. Kara myös alussa tahtoi olla niin vikkelä, että melkein jo juoksi luokseni esteen vieritse, kun oli hypännyt sen. Kyllä se käskystä pysähtyi, mutta se täysin paikalla pysyminen siinä tilanteessa kun kierrän esteen ja tulen sen luo, on vielä vähän niin ja näin.

Seuraavana oli vuorossa paikallamakuu, ja tätä liikettä harjoittelin vähän siellä täällä muiden liikkeiden välissä. Ensiksi käskin Karan sivulle + maahan ja menin yli kolmen metrin päähän, laskin hitaasti kymmeneen ja palasin Karan luo sekä vapautin. Matkan pituudet vaihtelivat 3-8 metrin välillä, tarkoista ajoista taas en tiedä, sillä laskin hitaasti vähintään kymmeneen tai enimmikseen kolmeenkymmeneen. Kara pysyi mukavasti paikoillaan, eikä meinannutkaan lähteä perään. En sitten tiedä, miten kisatilanteessa sujuisi, mutta täytyypä treeneissä ja vähän vilkkaammilla seuduilla harjoitella lisää.

Otin myös liikkeestä maahanmenoa, joka sujui ihan hyvin. Näytin käsimerkkiä varmuuden vuoksi, sillä Kara ei vaikuttanut paljoakaan siltä, että olisi ilman käsimerkkiä kovinkaan ripeästi mennyt maahan. Toimiminen tässä liikkeessä ei ollut mitään Karan parasta, mutta ihan tarpeeksi hyvää, että se kelpasi minulle. Lopuksi otin ilman käsimerkkiä, ja se sujui melko hyvin. Sujuu hyvin, jos Kara on sillä tietyllä päällä. Erkanemismatka oli n. 3 metriä.

Seuraavana vuorossa tuli luoksetulo. Etenin joka kerta kymmenen harppauksen päähän Karasta, kun jätin sen istumaan paikoilleen. Saatoin myös häiriönä pomppia tai tehdä jotain muuta omituista, Kara kuitenkin pysyi kiltisti. Kun komensin luokse, se tuli innokkaasti juosten, vaikkei mitenkään hypernopeasti. Sivulle kirjaimellisesti loikkasi, mutta osasi kuitenkin istua melko suoraan linjaan. Innokkuutta ainakin oli.

Sitten harjoittelin liikkeestä seisomaanjääntiä. Alussa pari kertaa näytin muistutukseksi käsimerkkiä ja sitten loput otin ilman merkkiä. Sujui suurin piirtein yhtä hyvin kuin normaalisti, tosin teki vähän liian "konemaisesti", kun verrataan miten se tekee yleensä. Seisoi hyvin paikoillaan, erkanin siitä joka kerralla n. 3 metriä myöskin. Kerran kun kiersin sen sivuun, se liikkui paikoillaan minua kohti, joten tässä oli siis sama ongelma kuin hypyssä. Ainakin tiedetään nyt selvästi, mitä pitää harjoitella.

Lopuksi otin seuraamisharjoittelua, ja Kara suoritti liikkeen hyvin. Tein pysähdyksiä, kaikenlaisia kaarroksia oikeaan & vasempaan sekä täyskäännöksiä. Kara taisi kerran alussa ensimmäisessä täyskäännöksessä erkaantua minusta aavistuksen, mutta muuten sujui hienosti.