<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

UUSIKAUPUNKI 22.10.2006

 

Luokka ja muuta tietoa: Mölliluokka, jossa oli helpotetut liikkeet. Paikallaolo oli 30 sekuntia, liikkeestä maahan menossa ja seisomaan jäännissä sai pysähtyä, ja joka liikkeessä sai antaa käsimerkin käskyn tehosteeksi. Koiran sai palkata makupalalla joka liikkeen jälkeen, ja makupala sai olla liikkeen aikana kokoajan esillä.

 

Pistemäärä: 199/200 p.

Sijoitus: 1./11.

 

Luoksepäästävyys 10

Kara istui kiltisti vierelläni, eikä pyrkinyt eteenpäin, eikä peruuttanutkaan. Tuomari oli kysynyt, saiko katsoa koiralta hampaat ja minulla ei ollut tietenkään mitään sitä vastaan. Kara antoi katsoa hampaat hyvin.

 

Paikallaolo 10

Tämä liike pakostikin huoletti hieman, sillä en ollut kotona harjoitellut paikallaoloa niin paljon kuin olin suunnitellut harjoittelevani. Kara kuitenkin helpotuksekseni pysyi hienosti paikoillaan, tosin välillä hiukkasen vilkuili muihin suuntiin.

 

Kytkettynä seuraaminen 10

Seurasi melko hyvin. Kotiharjoittelussa pitää kontaktia paremmin, mutta onhan se ymmärrettävää että muukin maailma kiinnostaa, kun ollaan koiratapahtumassa. Täyskäännöksessä jäi minusta aavistuksen jälkeen.

 

Vapaa seuraaminen 10

Kara seurasi paremmin kuin kytkettynä. Piti paremmin kontaktiakin ja seurasi tiiviisti. Ainoa haittapuoli oli se, että pysähdyksissä Kara pysähtyi selvästi liian eteen. Tuomari ei sitten (meidän onneksemme?) ilmeisesti noteerannut asiaa.

 

Liikkeestä maahanmeno 10

Tyydyin hidastamaan vauhtia hieman ja näyttämään käsimerkin käskyn tehosteena. Meni melko hyvin, paitsi että Kara meni maahan makaamaan vähän vinoon.

 

Luoksetulo 10

Hyvin sujui. Kara tosin tuli vähän hidastempoisesti luokseni, tuomarikin huomautti tästä, muttei vähentänyt pisteitä.

 

Liikkeestä seisominen 9,5

Ajattelin että pääsen tästä liikkeestä siten, että vain hidastan, sillä kotona tämä sujuu yleensä melkoisen hyvin. Kara kuitenkin otti lisäaskelia perääni, jolloin jouduin näyttämään sen käsimerkin.

 

Vapaa estehyppy 10

Estehyppy hieman pakostikin jännitti minua, en ollut varma, älyäisikö Kara sitä hypätä. Ilmeisesti kuitenkin tajusi, mikä oli homman nimi. Kara kipitti ennen liikkeen alkua esteen luokse ja haisteli sitä. Tuntui ihan siltä, kuin Karan pään yllä olisi ollut lamppu, joka olisi syttynyt. Kara tuli perusasentoon hyvin ja kun käskin, se hyppäsi hyvin esteen ylitse, vaikka matka esteeseen oli pitempi, mitä olimme kotona harjoitelleet. Käskystäni sekä käsimerkistä Kara jäi esteen taakse seisomaan, eikä liikahtanut minnekään, ennen kuin käskin sen istumaan sivulle kierrettyäni esteen.

 

Kokonaisvaikutus 10