Iltalenkin aikana ajattelin sitten ottaa Karan kanssa pientä treeniä jälleen. Karalla kun oli jokin aika sitten juoksut, niin varmuuden vuoksi jäädään vielä tälläkin viikolla pois ohjatuista treeneistä, eli kotitreenaamiseen on nyt tyytyminen.

Aluksi kun lähdin ulos, Kara oli niin kiinnostunut kaikista hajuista, että melkein jo rupesin ajattelemaan, että ei tästä kuitenkaan mitään tule. Päästin Karan kuitenkin irti ja otin namia vähän taskusta, jolloin se juoksi salamana luokse ja vaikutti ihan innokkaalta tekemään liikkeitä.

Tiivistettynä otin näitä liikkeitä: sivulletuloa, seuraamista, maahamenoa, luoksetuloa, paikallaoloa ja liikkeestä maahanmenoa. Kara teki kaikki liikkeet innokkaasti ja ainakin omasta mielestäni melko virheettömästi, olen täysin tyytyväinen. Kontaktin piti todella hyvin.

Sivulletulot Kara suoritti innokkaasti ja hyvin, joillakin kerroilla ehkä vähäsen tosin häseltäen. Mutta tyytyväinen olen joka tapauksessa. Seuraaminen sujui hyvin ja Kara piti normaalia paremman kontaktin sekä seurasi erittäin innokkaasti. Jossakin välissä se seurasi kyllä sitten jo niin tiiviisti, että olin kompastua siihen. Harjoittelimme myös käännöksiä niin, että Kara jäi käännöksen "sisäpuolelle" ja "ulkopuolelle". Tuli niitä pysähdyksiäkin otettua, ja hyvin sujuivat kaikki. Tosin sisäpuolen käännöksissä Kara vähän törmäili jalkaani, mutta kun toistin liikettä ja hidastin varoitukseksi, se alkoi sujua ihan hyvin.

Sitten ajattelin, että otan Karan kanssa liikkeestä maahanmenoa. Muistutukseksi kutsuin Karan sivulle ja käskin siitä maahan, eikä se tarvinnut edes käsimerkkiä. Jätin myös palkat vähän vähemmälle kuin yleensä, mutta eipä se motivaatio hiipunut ollenkaan. Sitten käskin seuraamaan ja jonkinmatkan päässä käskin maahan. Kara meni nopeasti ja yllätyin siitä, kuinka hyvin se meni. Pientä hiomista vailla ja varmuutta liikkeeseen pitää saada lisää.

Luoksetulo on jäänytkin vähemmälle harjoittelemiselle. Kutsuin Karan sivulle ja jätin paikalleen istumaan. Jäi hyvin istumaan, ja kun kutsuin luokse, tajusi kyllä että mikä oli homman nimi, mutta kun se tulee suoraan sivulle, niin se oli melkoista häsellystä - istui liian taakse. No, uusin ja sujui hyvin. Sitten käskin sivulle ja maahan, joka sujui sekin hyvin, eikä tarvinnut edelleenkään käsimerkkiä vaan suoritti tosi hyvin. Jätin Karan sitten paikalleen ja menin jonkinmatkan päähän, käännyin Karaa kohti ja pian palasin sen sivulle. Palkkasin ja käskin istumaan - yleensä Kara ei oikein hiffaa tässä, mitä siltä haluan, mutta nyt ymmärsi. Toistin tuon kerran, ja nousi kuuliaisesti maasta istumaan kun käskin.

Lopuksi kutsuin sivulle, tein vähän normaalia pitemmän seuraamisliikkeen jossa oli pari täyskäännöstä sekä pysähdys. Lopuksi palkkasin Karan ja annoin kunnon kehut + rapsutukset, jonka jälkeen palasimme kotiin.